Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de sojasaus met de rijstazijn en sesamolie.
  2. Plet het teentje look en rasp de gember. Voeg samen met het chilipoeder toe en roer goed om tot een smaakvolle saus.
  3. Versnijd de zalm in erg fijne stukjes (tartaar).
  4. Snipper de lente-ui erg fijn en roer onder de zalmtartaar.
  5. Voeg de saus toe, roer goed om en verdeel in kleine glaasjes/potjes.
  6. Versier met sesamzaadjes en dien meteen op. Smakelijk!
Notities

Let er op dat je dit gerecht op het moment zelf bereid, te veel op voorhand en de vis wordt papperig. Mag het wat meer om het lijf hebben? Enkele stukjes avocado of wat koriander zijn erg lekkere aanvullingen. Daarnaast is een scheutje saké verrassend fris en pittig. Geen fan van rauwe vis? Ook met gerookte zalm kan je aan de slag.