VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)
Hollandse saus (Peter Goossens)
Wanneer je een gerecht met groentjes of vis een extra dimensie wil geven, hoef je het niet ver te zoeken. Een klassieke Hollandaise (Hollandse saus, naar de eieren en boter die de essentie van de saus vormen) is niet zo moeilijk om zelf te maken en zorgt meteen voor een smeuïge én frisse toets. Sterrenchef Peter Goossens leert je in dit snelle recept de enige echte bereidingswijze.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de eidooiers in een steelpannetje en leng aan met een beetje water.
  2. Verwarm op een zacht vuur en klop op tot een smeuïge, gladde saus. Laat voldoende warmen.
  3. Haal nét voor de eidooiers beginnen te stollen van het vuur. Wacht niet te lang, anders is je saus onherroepelijk mislukt.
  4. Roer de koude klontjes boter rustig door de saus tot ze helemaal gesmolten zijn.
  5. Werk naar smaak af met citroensap, peper en zout. Smakelijk!