VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.7/
5
(25 votes cast)
Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Gerecht
Saus
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
2
sjalotten
2
fris-zure appels
(Granny Smith)
2
eetlepels
currypoeder
1
eetlepel
bloem
0,5
liter
kippenbouillon
groentebouillon kan ook
50
ml
room
boter
peper en zout
Instructies
Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Snijd de appels in blokjes.
Smelt een klontje boter in een steelpan. Bak de sjalotten met de stukjes appel aan.
Kruid met het currypoeder en laat even zweten.
Roer er de bloem onder en blus met de bouillon. Roer alles goed los en breng aan de kook.
Laat de currysaus een kwartiertje pruttelen op zacht vuur.
Zeef de saus en breng ze terug aan de kook. Kruid naar wens met peper en zout.
Roer tot slot de room onder de saus en laat nog even pruttelen. Voeg desgewenst meer room toe. Smakelijk!