VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Couscous met halloumi
Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn.
  2. Zet de rozijnen onder met water. Laat wellen.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de gesnipperde knoflook en sjalot zachtjes aan.
  4. Versnijd de rode paprika in fijne reepjes. Voeg toe aan de pan en laat rustig bakken.
  5. Schil de wortelen, versnijd in schijfjes en voeg eveneens toe aan de pan.
  6. Blus met een flinke scheut witte wijn en laat uitkoken.
  7. Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Overgiet er de couscous mee en laat afgedekt wellen.
  8. Voeg de kikkererwten en rozijnen aan de pan toe. Breng op smaak met peper, zout en flink wat ras-el-hanout.
  9. Versnijd de halloumi in dikke plakken. Bak aan in de pan of zet onder de ovengrill tot de plakjes mooi gekleurd zijn.
  10. Roer ondertussen het klontje boter door de couscous. Voeg de couscous toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  11. Snijd de gegrilde plakjes halloumi in hapklare blokjes. Roer door de couscous.
  12. Snipper de groene kruiden fijn (bieslook, koriander en peterselie) en bestrooi er de couscous mee. Serveer meteen. Smakelijk!