Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.
Kneus het teentje knoflook en roer samen met Provençaalse kruiden, zout en flink wat olijfolie door de krieltjes. Laat 30 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (180°).
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot. Bak de kippenbouten even aan. Kruid met peper en zout.
Versnijd de wortelen en champignons in stukjes. Snipper de rode ui. Versnijd de bimi in fijnere, hapklare stukjes.
Haal de aangebakken kippenbouten uit de pot.
Stoof de gesnipperde ui met de stukjes wortel even aan (voeg indien nodig wat verse olie toe).
Leg de aangebakken kippenbouten op de gefruite groentjes. Voeg tijm, laurier, champignons en zilveruitjes toe.
Blus met de rode wijn en groentebouillon. Breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen (tot het vlees gaar is).
Los de arrowroot op in water en voeg toe aan de saus om ze in te dikken. Laat nog even doorkoken en werk af met peper en zout.
Serveer de malse kippenbouten op een bedje van groentjes (overgoten met de royale wijnsaus) en geroosterde krieltjes. Smakelijk!
Notities
Heb je geen arrowroot? Los dan evenveel maïzena op in water. Minder gezond, even efficiënt!