VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Aspergepuree met garnalen en zure room (Piet Huysentruyt)
Tof aan werken met witte asperges is dat de fijne smaak zo royaal is, dat je er een heel eenvoudige recepten rond kan bouwen. Die kunst van smaakvolle eenvoud wordt perfect beheerst door Piet Huysentruyt in dit makkelijke recept.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Klop de room op met een mixer. Meng er het verse citroensap onder en kruid licht met een snuifje peper en zout. Laat stijven in de koelkast.
  2. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in lichtgezouten water.
  3. Schil ondertussen de asperges zorgvuldig. Snijd in dunne schijfjes en houd de kopjes apart.
  4. Voeg de schijfjes asperge toe aan de kokende aardappelen eenmaal ze half gaar zijn (na een kleine 10 minuten) en laat nog zo’n 5 à 10 minuten samen garen.
  5. Giet de aardappelen met de stukjes asperge af en roer er de melk en het eitje onder. Plet fijn met een pureestamper. Voeg meer melk toe indien je een smeuïger resultaat wilt.
  6. Breng de puree op smaak met voldoende peper, zout en nootmuskaat. Voeg de aspergekopjes toe, roer ze er voorzichtig onder en laat nog even warmen met gesloten deksel.
  7. Snipper ondertussen de bieslook en peterselie fijn. Serveer in elk bord een flinke puree, daar een schepje zure room op en bestrooi met garnalen, bieslook en peterselie. Lekker met een wit wijntje. Smakelijk!