VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.
Servings Prep Time
6personen 10minuten
Cook Time
1uur
Servings Prep Time
6personen 10minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 175°. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Meng de boter met de suiker, vanillesuiker en snuifje zout.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, roer goed. Voeg daarna de bloem stelselmatig toe, blijf goed mengen/mixen tot een homogeen beslag.
  4. Schil de appel en snijd in hapklare blokjes. Meng samen met de rozijnen door het beslag.
  5. Stort uit in een ingevette bakvorm. Laat een uurtje bakken tot de cake helemaal gegaard is.